25 Aralık 2013 Çarşamba

Ciğerli İç Pilav


Gerekli malzemeler:

Pilav harcı:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tarçın
Tuz, şeker, karabiber
İsteğe göre dereotu

Ciğer harcı:
150 gram ciğer
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım soğan
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Soğan yemeklik doğranır, tereyağında sotelenir, tuz, karabiber, sotelenmiş ciğer eklenir. Biraz daha kavrulur.
Pilav için, bütün malzemeler tencereye koyulur, üzerini bir parmak geçecek kadar su eklenir, suyunu çekene kadar pişirilir. Son olarak ciğer harcı pilava eklenir, karıştırılır, servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: