25 Aralık 2013 Çarşamba

Çıtır Mantı


Gerekli Malzemeler:

İçi için:
Küp doğranmış yarım kuru soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gram kıyma
Maydanoz, tuz, karabiber

Hamuru için:
1 çay bardağı ılık süt
1 yumurta
Tuz
3 çorba kaşığı su
Aldığı kadar un (hamur ele yapışmamalı)

Yapılışı:

Soğan yağda sotelenir, kıyma eklenir kavurmaya devam edilir, maydanoz, tuz, karabiber eklenir. Kıvama gelince soğumaya bırakılır.
Hamur malzemesi güzelce yoğrulur, strech filme sarıp yarım saat dinlendirilir. Daha sonra düz bir zemine un serpilerek hamur açılır, su bardağıyla yuvarlaklar kesilir, her parçanın kenarına içten koyup kapatılır. İki ucu birleştirilir, kızgın yağda kızartılır, kağıt havlunun üzerine alıp yağı alınır, domates sosuyla servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: