26 Kasım 2013 Salı

Perde Pilavı


Gerekli malzemeler:

Hamuru için:
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı Tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 4 su bardağı un

Pilav için:
1 paket dolmalık fıstık
Yarım paket kuş üzümü
100 gram badem içi soyulmuş
Karabiber, tuz
2 su bardağı pirinç
Tavuk suyu
500 gram tavuk

Yapılışı:
Tavuk haşlanır. Tavuk suyu, badem, fıstık, kuşüzümü, karabiber, tuz ekleyerek pilav pişirilir.
Un, yoğurt, yumurta, tavuk suyu, tuz ile ince bir hamur hazırlanır. Tencereye margarin sürülür, hamur tencereye yerleştirilir. Tavuklar ufak parçalara ayrılır. Bir sıra tavuk, bir sıra pilav tencereye yerleştirilir, hamur kapatılır. Tencerede biraz hamur kızartılır. Daha sonra fırın 180 dereceye ayarlanır. Fırın tepsisine tenceredeki yemek bozmadan çıkartılır. Her tarafı kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: