27 Kasım 2013 Çarşamba
İçli Köfte
Malzemeler:
İçi için:
400 gram kıyma
2 adet ince kıyılmış kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz
3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
Hamuru için:
2,5 su bardağı köftelik bulgur
1,5 çay bardağı irmik
100 gram kıyma
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Önce tavaya yağ koyulur, soğan pembeleştirilir, sonra kıyma eklenir biraz daha kavrulur, diğer iç malzemesi eklenir karıştırarak iyice pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Büyük bir kasede bulgur, irmik biraz suyla yoğrulur. Kıyma, salça, tuz, karabiber eklenir iyice yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde hamur alınır, yuvarlanır. Daha sonra ortasını parmağınızla delin ve elinizde yuvarlayın, içten açılan kısma koyun elinizde yuvarlayarak kapatın. Tepsiye sıralayın. Kızartma yağını hazırlayın, köftelerin iki tarafını da kızartın. Suda haşlanarak ta hazırlanabilir.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder