14 Kasım 2013 Perşembe

Kış Lezzeti Boza


Kış aylarının değişik lezzeti bozayı marketlerde bulmak mümkün ama evde de yapabilirsiniz, ben ilk kez denedim ve sonuç başarılıydı.

Gerekli malzemeler:

3 su bardağı bulgur
2,5 su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 paket vanilya

Yapılışı:

Bulgur büyük bir kapta, bol su ile ıslatılıp, bir gece bekletilir. Ertesi gün ezilerek, gerekiyorsa su eklenerek haşlanır. Soğuduktan sonra cam bir kaba alınır. Maya bir bardak ılık suda eritilir, bulgura eklenir, sık sık karıştırarak ılık bir yerde bekletilir.
Bozanın üzeri göz göz olunca şeker ve vanilya eklenir, buzdolabına kaldırılır. İçmek istendiğinde üzerine tarçın serpilir, leblebiyle servis edilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: