18 Ekim 2013 Cuma

Yoğurt Çorbası


Göçebe olan atalarımızın keşfettiği yoğurt, Kaşgarlı Mahmud'un Divan-ı Lugat-ı Türk adlı eserinde geçer. Atalarımız sütü, incir sütüyle mayalayıp yoğurt elde etmiş. Fransa kralı ateşli bir bağırsak hastalığına yakalanınca, Kanuni Sultan Süleyman ilaç niyetine ona yoğurt göndermiş, kral iyileşince yoğurdu sofrasından eksik etmemiş ve böylece yoğurt Avrupa'ya yayılmış. Yoğurt, zehirlenmelere karşı ve bağışıklık sistemini güçlendirici bir yiyecektir.

Gerekli malzemeler:

1,5 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 ufak soğan rendesi
5 su bardağı etsuyu
Tuz, nane, kırmızı biber

Yapılışı:

Kısık ateşte un yağda pembeleştirilir, kavrulan soğan rendesi, çırpılmış yoğurt, etsuyu ve tuz eklenerek pişirilir. Servis kasesine alınır, üzerine nane ve kırmızı biberli yağ dökülür. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: