13 Ekim 2013 Pazar

Topik



Topik İstanbul mutfağına Ermeni mutfağından geçmiş. Ermenilerin dini inançlarına göre elli gün süren perhizleri vardır, bu sürede et ya da hayvansal ürün yemezler, genelde topik tüketirler.

Gerekli malzemeler:

2 su bardağı haşlanmış, süzülmüş ve kabukları çıkarılmış nohut
1 adet soğan, haşlanmış, süzülmüş
1 çay kaşığı tarçın
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık, biraz kavrulmuş
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
6 çorba kaşığı tahin
15x15 alüminyum folyo

Yapılışı:

Nohutlar, limon suyunun yarısı ve zeytinyağı karıştırıcıyla püre yapılır. Soğan, fıstık, kuş üzümü, tahin, tuz, karabiberle iç hazırlanır. Alüminyum folyo içine nohutlu karışımı araya içini tekrar nohutlu karışımı yayın, folyoyu kapatın. Kaynar suda 2 dakika tutup soğutun. Soğuduktan sonra spatula ile servis tabağına alın, limon suyunun kalanını, biraz zeytinyağı ve tarçın ekleyin istediğiniz gibi servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: