22 Ekim 2013 Salı

Tavuk Göğsü


Tatlının tarihi  Roma dönemine kadar uzanır, günümüzde içine tavuk eti yerine damla sakızı ve vanilya konulanına "yalancı tavuk göğsü" denir.

Gerekli malzemeler:

5 bardak süt
1 kase haşlanmış, iyice didilmiş tavuk göğsü
10 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı un

Yapılışı:

Pirinç unu, nişasta, un suda karıştırılır. Şeker tencerede süt içinde eritilir, hazırladığınız unlu karışım yavaş yavaş karıştırılarak pişirilir. Tavuk göğsü ve tereyağı ekleyip çırpılır. Tepsi suyla ıslatılıp tatlı dökülür, soğutulur. Soğuduktan sonra dilimleyip, servis tabağına alıp, fıstık ya da tarçınla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: