22 Ekim 2013 Salı
Tavuk Göğsü
Tatlının tarihi Roma dönemine kadar uzanır, günümüzde içine tavuk eti yerine damla sakızı ve vanilya konulanına "yalancı tavuk göğsü" denir.
Gerekli malzemeler:
5 bardak süt
1 kase haşlanmış, iyice didilmiş tavuk göğsü
10 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı un
Yapılışı:
Pirinç unu, nişasta, un suda karıştırılır. Şeker tencerede süt içinde eritilir, hazırladığınız unlu karışım yavaş yavaş karıştırılarak pişirilir. Tavuk göğsü ve tereyağı ekleyip çırpılır. Tepsi suyla ıslatılıp tatlı dökülür, soğutulur. Soğuduktan sonra dilimleyip, servis tabağına alıp, fıstık ya da tarçınla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder