31 Ekim 2013 Perşembe

Nohut Çorbası


İştah açan, anne sütünü artıran, kanı temizleyen, cildi güzelleştiren nohut, Osmanlı sarayında da bolca kullanılırmış.

Gerekli Malzemeler:

2,5 su bardağı haşlanmış, kabuğu ayıklanmış nohut
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı nane
2 diş ezilmiş sarımsak
Sıvı yağ
Salça
Tuz

Yapılışı:

Nohutlar iyice ezilir, tencereye su,süt, etsuyu, tuz, un, tarçın, nane, kimyon
sarımsak koyulup kaynatılır. Çorba servis kasesine alınır, üzerine salçalı yağ dökülür.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: