19 Eylül 2013 Perşembe
Şekerpare
Gerekli malzemeler:
4 su bardağı un
2 yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
Üstü için hindistan cevizi
Şerbeti:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılışı:
Bütün malzeme yoğurulur, ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp şekil verilir, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 200 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar pişirilir. Şerbet önceden hazırlanılır soğumaya bırakılır. Şekerpareler sıcakken soğuk şerbet dökülür, çekmesi beklenir, hindistan ceviziyle süslenip servis edilir.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder