14 Eylül 2013 Cumartesi

Fava


Gerekli malzemeler:

1 su bardağı iç bakla
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Dereotu

Yapılışı:

İç bakla bir gece önceden ılık suya koyulur. Ertesi gün soğan küp şeklinde doğranır biraz yağda kavrulur. Baklalar süzülüp eklenir, 4 su bardağı su koyulur, şeker ve tuz eklenir, iyice yumuşayana kadar pişirilir. Zeytinyağı ve limon eklenir, karıştırıcıyla püre haline getirilir. Cam bir fırın kabına dökülür, katılaşıncaya kadar buzdolabında bekletilir, daha sonra dereotuyla süslenir servise sunulur.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: