19 Şubat 2013 Salı

Aşure


Gerekli malzemeler:

2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
4 su bardağı şeker
Kuru incir, kuru kayısı,fındık
Kuş üzümü, fıstık, portakal kabuğu
4 adet karanfil
Nişasta, süt
Tarçın
İstenirse gül suyu

Yapılışı:

Buğday bir gece önceden ıslatılır. Ertesi gün haşlanır. Ben nohut ve fasulyeyi haşlanmış kullandım.  Bütün malzeme bir tencerede iyice pişirilir. Süsleme malzemesi önceden ayrılır. Bir fincan nişasta 2 su bardağı sütle çırpılır, yavaş yavaş tencereye eklenir. Aşure kaselere konularak soğutulur ve üstleri süslenir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: