19 Şubat 2013 Salı
Aşure
Gerekli malzemeler:
2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
4 su bardağı şeker
Kuru incir, kuru kayısı,fındık
Kuş üzümü, fıstık, portakal kabuğu
4 adet karanfil
Nişasta, süt
Tarçın
İstenirse gül suyu
Yapılışı:
Buğday bir gece önceden ıslatılır. Ertesi gün haşlanır. Ben nohut ve fasulyeyi haşlanmış kullandım. Bütün malzeme bir tencerede iyice pişirilir. Süsleme malzemesi önceden ayrılır. Bir fincan nişasta 2 su bardağı sütle çırpılır, yavaş yavaş tencereye eklenir. Aşure kaselere konularak soğutulur ve üstleri süslenir.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder