30 Ocak 2013 Çarşamba
Mor Lahana Çorbası
Lahananın bütün sebzelerde olduğu gibi vücudumuza faydaları saymakla bitmiyor. Kalp, beyin, bağırsak, mide, cilt sağlığımız için çiğ ya da pişmiş olarak tüketmemiz gerekiyor. Gaz yapmaması için kimyon ve rezene ile tüketilebilir.
Çorba için gerekli malzemeler:
Bir ufak mor lahana
Bir büyük soğan
Beş su bardağı tavuk suyu
Krema, sıvı yağ, tuz, karabiber
Yapılışı:
Lahana ince ince doğranarak haşlanır. Biraz yağda ince doğranmış soğanlar sotelenir. Haşlanmış, süzülmüş lahanalar, tavuk suyu (ben üç bardak tavuk suyu iki bardak içme suyu kullandım), tuz, karabiber, krema eklenir, kaynatılır. Çorba biraz soğuyunca blender ile püre haline getirilir ve servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder