20 Ocak 2014 Pazartesi

Elmalı Turta


Gerekli malzemeler:

Hamuru için:

1 yumurta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
200 gram tereyağı
2 yemek kaşığı süt
1 paket vanilya
4-4,5 bardak un

İç malzemesi:

3 elma
1 çay bardağı kuru üzüm ( ben kuru kayısı kullandım)
2 çay bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı şeker

Üzerine pudra şekeri

Yapılışı:

Hamur malzemesi yoğurulur, buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
Elmalar soyulur, rendelenir ve iç malzemesine karıştırılır.
Hamurun üçte biri ayrılır. Diğer kısım merdaneyle açılır, tart kabına yerleştirilir(kenarları da kaplanacak). İç malzeme üzerine yerleştirilir. Ayrılan hamurdan şeritler yapılır, malzemenin üstüne kafes şeklinde yerleştirilir. # 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Ilıdıktan sonra üzerine isteğe bağlı olarak pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: