Gereken malzemeler:
100 gram margarin
1su bardağı su
1,5 su bardağı un
4 yumurta
Kreması için:
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1,5 çorba kaşığı nişasta
2 yumurta
50 gram margarin
Vanilya
Bitter çikolata
Yapılışı:
Krema malzemesi çırpılır, kısık ateşte pişirilir.
100 gram margarin diğer tencerede eritilir,su eklenir biraz kaynatılır, nişasta eklenerek çırpma teliyle çırpılarak pişirilir. Bu hamur soğuduktan sonra yumurtalar birer birer eklenerek yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizilir. Önceden ısıtılmış 140 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirilir. Soğuyunca üstten açılır tatlı kaşığıyla krema doldurulur. Servis tabağına aldıktan sonra benmari usulü eritilen çikolata gezdirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder