18 Şubat 2013 Pazartesi
Gül Tatlısı
Gerekli malzemeler:
1 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
250 gram tereyağı
Kabartma tozu
5 su bardağı un
100 gram ceviz içi
Şerbet için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Oda sıcaklığında tereyağı, yumurta, yoğurt, kabartma tozu çırpılır. Un eklenerek yoğrulur, açılır, bir parmak kalınlığında şeritler kesilir, gül şekli verilir ortalarına ceviz yerleştirilir. Yağlı kağıtlı tepsiye dizerek 180 derecede pembeleşene kadar pişirilir. Sıcakken üzerine soğuk şerbet dökülür.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder