14 Ocak 2020 Salı

Cheesecake



Malzemeler:

Tabanı için 2 paket burçak bisküvi, 100 gr tereyağı, yarım çay bardağı süt.

Orta malzemesi için 5 yemek kaşığı irmik, 1 litre süt, 4 yemek kaşığı nişasta, yarım su bardağı şeker.

Üst malzemesi için 2 su bardağı kırmızı meyvelerin suyu, 2 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı şeker.

Yapılışı:

Bisküviler rondoda un hale getirilir, tereyağ eritilir. Yağ ve süt eklenerek iyice karıştırılır. Düzgünce bir kalıbın altına yerleştirilir, buzdolabına kaldırılır.

Süt, irmik, nişasta şeker karıştırılarak pişirilir.  Ilık olunca alt tabanın üstüne dökülür, dolaba kaldırılır.

Meyve suyu nişasta ve şekerle karıştırılarak pişirilir, soğuyunca dolaptaki 2 katlı malzemenin üstüne dökülür. Tatlı iyice donana kadar dolapta bekletilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: