4 Kasım 2014 Salı
Mısırlı, Portakallı Kek
Gerekli malzemeler:
Kek için:
1 çay bardağı konserve mısır
2 su bardağı mısır unu
Portakal rendesi
Kabartma tozu
100 gram tereyağı
1 bardak süt
1 çay bardağı bal
2 yumurta
Şurubu için:
2 çorba kaşığı bal
Yarım çay bardağı süt
3 çorba kaşığı portakal suyu
1 portakalın kabuğu (rende)
Yapılışı:
Kuru malzemeleri karıştırın. Yağ, süt, bal, yumurta, portakal kabuğunu çırpın. Bütün malzemeleri birleştirip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Keki fırından çıkarıp soğutun. Şurubunu hazırlayın, şurup ılıdığı zaman kekin üzerine dökün.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder