1 Kasım 2014 Cumartesi

Kıymalı Yaprak Sarma



Gerekli malzemeler:

300 gram salamura yaprak
250 gram kıyma
1 büyük soğan
1 büyük domates
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı pirinç
Tuz, kekik, karabiber
2 diş sarımsak
İsteğe göre sıvıyağ

Yapılışı:

Yapraklar yıkanır, süzülür. Bir kaba kıyma, soğan rendesi, domates rendesi, salça, yıkanmış pirinç, ezilmiş sarımsak, kekik, karabiber koyulur. Yaprağınız hala tuzluysa tuz eklemeyin. Malzemeyi iyice karıştırın. Yaprakların içine ufak parçalar halinde koyarak, sarın. Tencerenin ortasına bir yaprak koyarak, sarmaları tencereye dizin. Üzerine biraz sıvıyağ gezdirin. Üzerini kaplayacak kadar su ekleyerek, pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: