24 Eylül 2014 Çarşamba
Ana Hatlarıyla Akdeniz Diyeti
Akdeniz diyeti, hepimizin sıkça duyduğu ve dünyanın en gözde beslenme düzenlerinden biri, bir yaşam biçimi. En önemli tarafı kalp krizi ve felç riskini azaltıyor olması. Bu yaşam biçiminin temel kurallarını sıraladıktan sonra sizler için sağlıklı bir tarifim var.
Sebze ve meyvelere ağırlık vermek, taze ve nişastasız ürünler baştacımız olmalı
Sağlıklı yağları seçmek, zeytin ve zeytinyağı bu diyetin temelini oluşturuyor
Tahıllar, yemişler, baklagiller, lif kaynağı olduklarından, sağlıklı yağ ve antioksidan bakımından zengin olduklarından dolayı çok önemli. Haftada iki kez, baklagilleri ve haftada iki kez sağlıklı yemişleri atıştırma olarak tüketebiliriz
Haftada iki kez balık tüketmeliyiz, yumurtayı da unutmamalıyız. Yağsız kırmızı et, beyaz et aşırıya kaçmadan tüketilebilir.
Süt ürünlerini de göz ardı etmemeliyiz, kefir, yoğurt, peynir gibi süt ürünlerinden fazla yağlı olmayanlarını tercih etmeliyiz
Tam tahıllı ve işlenmemiş ekmekler soframızdaki doğru seçilmiş ekmeklerdir. Hatırlamamız gereken bir diğer şey yemeklerimizi baharatlarla tatlandırabileceğimiz ve meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmemiz gerektiği
Ne içtiğimiz de önemli, su ilk tercihimiz olmalı. Yemek sonrası yeşil çay da güzel bir seçim olacaktır. Ve son olarak, dostlarla, arkadaşlarla, sevdiklerimizle yenen yemekler bu diyetin parçası. Pozitif bir bakış açısı, stresten uzak yaşamak sağlığımız için çok önemli.
Taze soğanlı peynirli omlet:
Malzemeler: 4 yumurta, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 6 sap taze soğan, 5 yaprak taze nane, yarım bardak ufalanmış peynir, tuz, karabiber
Yapılışı: Taze soğan ve naneyi doğruyoruz, yumurtaları tuz ve karabiberle çırpıyoruz, soğan ve naneyi yağ koyduğumuz tavada 2 dakika çeviriyoruz, yumurta ve peyniri ekleyip altı hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder