23 Ağustos 2014 Cumartesi

Hangi Ayda Ne Yemeli


Sebze ve meyveler en çok tüketmemiz gıdalar, ama mevsimi dışında alacağımız bu gıdalar, doğal ortamlarında yetişmediğinden fayda yerine zarar verebilir. Aşağıda hangi ay hangi sebze ya da meyvelerin tüketilmesi gerektiğini aktardım; umarım faydalı olur.


Ocak: Brüksel lahanası, pırasa, kereviz, greyfurt

Şubat: Pırasa, kırmızı turp, mandalina, muz, kereviz, pazı

Mart: Pancar, Limon, kuşkonmaz, turp, bakla


Nisan: Enginar, havuç, bezelye, havuç, çağla

Mayıs: Çilek, patlıcan, domates, erik, barbunya

Haziran: Enginar, taze patates, taze fasulye, dolmalık biber


Temmuz: Kiraz, kavun, karpuz, kayısı, mısır

Ağustos: Üzüm, dut, bamya, iç bakla



Eylül: Taze ceviz, taze fındık

Ekim: Armut, karnıbahar, nar



Kasım: Lahana, portakal, ayva, mandalina

Aralık: Kestane, balkabağı


Hiç yorum yok: