23 Ağustos 2014 Cumartesi
Hangi Ayda Ne Yemeli
Sebze ve meyveler en çok tüketmemiz gıdalar, ama mevsimi dışında alacağımız bu gıdalar, doğal ortamlarında yetişmediğinden fayda yerine zarar verebilir. Aşağıda hangi ay hangi sebze ya da meyvelerin tüketilmesi gerektiğini aktardım; umarım faydalı olur.
Ocak: Brüksel lahanası, pırasa, kereviz, greyfurt
Şubat: Pırasa, kırmızı turp, mandalina, muz, kereviz, pazı
Mart: Pancar, Limon, kuşkonmaz, turp, bakla
Nisan: Enginar, havuç, bezelye, havuç, çağla
Mayıs: Çilek, patlıcan, domates, erik, barbunya
Haziran: Enginar, taze patates, taze fasulye, dolmalık biber
Temmuz: Kiraz, kavun, karpuz, kayısı, mısır
Ağustos: Üzüm, dut, bamya, iç bakla
Eylül: Taze ceviz, taze fındık
Ekim: Armut, karnıbahar, nar
Kasım: Lahana, portakal, ayva, mandalina
Aralık: Kestane, balkabağı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder