10 Temmuz 2014 Perşembe

Bulgurlu Düğün Pilavı


Gerekli malzemeler:

1 tavuk budu (kuşbaşı dana eti de kullanabilirsiniz)
2 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı behaşlanmış bezelye
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 adet kırmızı biber
1 adet patlıcan
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Tereyağı
1 limonun suyu
Nane
Karabiber
Kimyon
Fesleğen
Tuz
Salça

Yapılışı:

Tavuk budu haşlanır, soğuyunca ince parçalara ayrılır.
Bir tencereye tereyağ koyulur(sıvıyağ da olur), kırmızı biber, patlıcan, kuru soğan ufak parçalar halinde doğranır sotelenir. Salça, nohut, bezelye, dolmalık fıstık eklenir tekrar sotelenir.
İnce köftelik bulgur büyükçe bir tencereye koyulur, üzerine kaynar su dökülür, kapağı kapatılır, yarım saat kabarması beklenir.
Daha sonra sotelenen malzeme bulgura eklenir. Bir tatlı kaşığı kimyon, limon suyu, 1 tatlı kaşığı tuz, kuş üzümü, fesleğen, nane eklenir, güzelce karıştırılır.
Pilavı servis tabağına aldıktan sonra tavuk parçalarıyla süsleyip, buz gibi bir ayranla ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
(tarif tamamen bana ait)

Hiç yorum yok: