25 Ağustos 2014 Pazartesi
Hangi Ayda Hangi Balık Yenir
Beslenmemizde çok önemli bir yere sahip olan balığın, tüketildiği aya göre lezzeti değişir. Uzmanlar, içinde bulunan Omega 3 ve A, D vitaminlerinin pek çok hastalığa iyi geldiğini belirtiyor. Balık kalbi koruyor, kan şekerini dengeliyor. Balık yemek, sağlıklı bir bedene sahip olmak isteyenlerin birinci seçimi olmalı. Balığı bildiğimiz bir balıkçıdan almakta fayda var. Balık tazeyse gözleri dışa doğru bombeli ve solungaçları kırmızı oluyor. Hangi ay hangi balık yenmeliye gelince, aylara göre şöyle sıralayabiliriz.
Ocak: Bu ay balık boldur. Uskumru, lüfer, palamut, istavrit, kefal, hamsi, çinekop,mezgit, tekir gibi pek çok balık yenebilir. Barbunya, mercan az bulunur.
Şubat: Kalkan zamanıdır. Tekir, uskumru, lüfer, palamut yağını kaybetmeye başlar.
Mart: Kalkan, kefal, levreğin en lezzetli zamanıdır.
Nisan: Kalkan, mercan, levrek, kefal, mezgit, tekir, barbunya yenebilir.
Mayıs: Bu ayda levrek ve tekir tavsiye edilir.
Haziran: Balık tezgahlarında bulunan balıklar pahalıdır.
Temmuz: Sardalya mevsimidir. İstavrit ve uskumrunun tavası güzel olur.
Ağustos: Sardalya yine iyi seçimdir, çingene palamudu yenebilir.
Eylül: Sardalya ve kılıç balığı seçilmeli.
Ekim: Lüfer ve palamut iyi seçim olacaktır.
Kasım: Uskumrunun en iyi zamanıdır.
Aralık: En iyi seçim hamsidir. Uskumru, lüfer, torik, palamut, tekir de yenilebilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder