4 Haziran 2014 Çarşamba

Venedik Poğaçası


Gerekli malzemeler:

2 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram tereyağı
1 paket yaşmaya
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
1 çay bardağı ılık süt
Aldığı kadar un

Üzerine sürmek için yumurta sarısı
İçi için beyaz peynir

Yapılışı:

Süt, şeker, maya bir kaba koyulur, maya eritilir. Diğer malzemeler eklenir, hamurun sert olmamasına dikkat edilir. Hamurun üzeri örtülür, mayalanması için bir saat bekletilir. Daha sonra cevizden daha büyük irice hamurların içine beyaz peynir koyulur, üzerine yumurta sarısı sürülür. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: