12 Aralık 2013 Perşembe
Ispanaklı Dereotlu Börek
Ispanaklı börek hemen her evde pişer, bir cafede yediğim dereotu ve peynir katılmış halini çok beğendim ve evde denedim. Oğlum tarafından testten geçti, size de öneriyorum.
Gerekli malzemeler:
3 adet günlük yufka
300 gram yıkanmış doğranmış ıspanak
1 adet orta boy soğan, ince doğranmış
100 gram yıkanmış doğranmış dereotu
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, sıvıyağ
Yapılışı:
Hazırlanmış ıspanak ve soğan tuz, karabiber eklenerek, az yağda biraz pişirilir. Dereotu ve biraz peynir eklenip karıştırılır. Yufkaları istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. Ben sigara böreği şeklinde hazırladım. Bir kaba süt, yumurta ve biraz sıvıyağ koydum. Yufkaları bu karışımla ıslatıp, iç malzemesinden biraz koyarak sardım. Tepsiye yerleştirdikten sonra kalan sıvı karışımı döktüm ve üzerlerine çörekotu serptim. 160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirdim( yaklaşık 35 dakika).
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder