30 Ekim 2013 Çarşamba

Keşkül-ü Fukara


Osmanlı döneminde içinde bol yemiş bulunarak yapılan tatlı, fakirlere dağıtıldığı için bu adı almış. Bugün kullandığımız dile çevirirsek yoksul çanağı diyebiliriz.
Tatlıların üzerine kuru yemiş koyma alışkanlığı ise eski bir Anadolu geleneğidir.

Gerekli malzemeler:

4,5 bardak süt
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı kabukları soyulmuş ve dövülmüş badem
3 çorba kaşığı iri dövülmüş fındık
3 çorba kaşığı antep fıstığı
Tarçın

Yapılışı:

Kuru yemişler karıştırılır, şeker süt içinde eritilir, yemiş karışımı eklenir. Nişasta yavaş yavaş karıştırılarak eklenir. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir, kaselere alınır, soğuduktan sonra isteğe göre süslenir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: