29 Haziran 2013 Cumartesi
Kuru İncirli Cevizli Dondurma
Gerekli malzemeler:
10 adet kuru incir
2 su bardağı süt
Kremşanti
1 su bardağı ceviz içi
Beyaz çikolata
Yapılışı:
Kuru incirler, yıkanır, sapları kesilir, bir bardak sütte 5 dakika yumuşayana kadar kaynatılır. Soğuyan incirler ufak ufak doğranır. Ceviz içi ufak parçalara ayrılır. Beyaz çikolata benmari usulü eritilir. Kalan bir bardak süt ve bütün malzeme karıştırılır. Bir cam kalıp strechfilm kaplanır malzeme içine dökülür, ya da benim yaptığım gibi ufak cam kalıplar içine dökülür. Derin dondurucuda dondurulur. Cam kalıba döktüyseniz ters çevirip strech filmi çıkarıp servis yapabilirsiniz. Ufak cam kalıplardaysa kenarından bıçakla kalıptan ayırıp, ters çevirip servis tabağına alabilirsiniz. İsteğe göre süsleyip servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder