20 Şubat 2013 Çarşamba
Kazandibi
Gerekli malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
7 su bardağı süt
1 çorba kaşığı limon suyu
Yarım çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 kepçe su
Yapılışı:
Tavuk göğsü ikiye kesilip limon suyu ile suda haşlanır. Ilıyınca liflerine ayırarak didilir. İyice yıkanır. Süt, tuz, şeker kaynatılır. Un, nişasta, pirinç unu bir kasede karıştırılır. Kaynayan sütten bir kepçe alıp bu karışıma eklenir. Ayrıca 1 kepçe su eklenir. Bu karışım tencereye yavaş yavaş eklenir. Kısık ateşte 5 dakika pişirilir. Tavuk etleri eklenir, çatalla karıştırarak 10 dakika daha pişirilir. Sıcakken yayvan bir tepsiye döküp ocak üstünde çevirerek alt kısmının kızarması sağlanır. Ocaktan alıp 3-4 saat soğutulur. Kare kare kesip, kızaran tarafları üste gelecek şekilde servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder