19 Şubat 2013 Salı

Açma


Gerekli malzemeler:

3 ekmek hamuru
1 yumurta sarısı
1,5 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı şeker
Yarım paket margarin
Tuz
Aldığı kadar un

Yapılışı:

Ekmek hamuru, süt, yağ, şeker, tuz birleştirilir. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğrulur. Kabın üstü kapatılıp iki misli olana kadar mayalandırılır. Daha sonra yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak, halkalar yapılır. Yağlanmış fırın  kabına dizilir. Oda sıcaklığında yarım saat bekletilir. Yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: