25 Şubat 2013 Pazartesi

Annemin Ispanaklı Böreği


Gerekli malzemeler:

4 adet yufka
500 gram ıspanak
2 adet soğan
Sıvı yağ, tuz

Yapılışı:

Ispanaklar doğranır bir kaç su yıkanır. Biraz tuzla ovalanıp yeşil suyu sıkılır. İçine soğanlar ufak olarak doğranır. Diğer tarafta sıvıyağ ve suyla yufkaların arasına sürmek için bir karışım hazırlanır. Tepsi yağlanır. Bir yufka yerleştirilir, yağlı karışım sürülür, ikinci yufka serilir karışım sürülür, ıspanaklar üzerine yayılır. Kalan yufkalar arasına yağlı karışım sürülerek serilir. En üstüne tekrar sıvı yağ ve sulu karışım sürülür. 220 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: