13 Ocak 2013 Pazar
Vişneli Yaprak Sarma
Gerekli Malzemeler:
*250 gr salamura asma yaprağı
*iki bardak pirinç
*iki büyük kuru soğan
*50 gr kuş üzümü
*100 gr kuru vişne
*bir çay kaşığı karabiber, kırmızı biber, yenibahar, tarçın
*yarım demet maydanoz
*yarım demet dereotu
*bir tatlı kaşığı toz şeker
*bir tatlı kaşığı kuru nane
*bir tatlı kaşığı tuz
*iki adet limon
*zeytinyağı
Yapılışı:
Kuru soğanlar, maydanoz ve dereotu çok ufak doğranır, diğer malzemeyle karıştırılır. Bu iç malzemeyle yapraklar ince olarak sarılır, tencereye dizilir, üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir. Bir bardak su eklenerek (sarmaların dağılmaması için) üzerine ters çevrilmiş bir tabak koyulur. Suyunu çekene kadar pişirilir, bazı pirinçler daha fazla su kaldırdığından gerekirse su eklemesi yapılır.Soğuduktan sonra tabağa alıp, dilerseniz üzerine vişne sosu dökerek ya da limon dilimleriyle servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder