9 Şubat 2013 Cumartesi
Köfteli İç Pilav
Gerekli malzemeler:
İç pilav için:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı yağ
1 adet soğan
Çam fıstığı, kuş üzümü
Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar
Köfte malzemesi:
400 gram kıyma
2 kaşık galeta unu
1 adet soğan
1 yumurta
Maydanoz, tuz, karabiber, kimyon
Ay çiçek yağı
Yapılışı:
Pirinçler yıkanır, az yağda fıstıkla ve yemeklik doğranmış soğanla biraz kavrulur. Bir çorba kaşığı kuş üzümü, bir tatlı kaşığı tarçın, bir çay kaşığı karabiber, yenibahar, tuz, tavuksuyu eklenip pişirilir.
Bir kapta köfte malzemesi iyice yoğrulur, ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır ve yağda kızartılır. Pilav servis tabağına alınır, üzerine köfteler eklenir, isteğe göre süslenir.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder