9 Şubat 2013 Cumartesi

Köfteli İç Pilav


Gerekli malzemeler:

İç pilav için:

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı yağ
1 adet soğan
Çam fıstığı, kuş üzümü
Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar

Köfte malzemesi:

400 gram kıyma
2 kaşık galeta unu
1 adet soğan
1 yumurta
Maydanoz, tuz, karabiber, kimyon
Ay çiçek yağı

Yapılışı:

Pirinçler yıkanır, az yağda fıstıkla ve yemeklik doğranmış soğanla biraz kavrulur. Bir çorba kaşığı kuş üzümü, bir tatlı kaşığı tarçın, bir çay kaşığı karabiber, yenibahar, tuz, tavuksuyu  eklenip pişirilir.

Bir kapta köfte malzemesi iyice  yoğrulur, ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır ve yağda kızartılır. Pilav servis tabağına alınır, üzerine köfteler eklenir, isteğe göre süslenir.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: