3 Nisan 2020 Cuma

Ispanaklı Poğaça


15 adet kadar ıspanak yaprağı yıkanır, ince doğranır biraz tuzla ovalanır, yeşil suyu sıkılır. Bir bardak peynir eklenir, karıştırılır.

Hamuru: 60 gram yumuşak margarin, yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 çay kaşığı tuz, 3 buçuk bardak un, 1 yumurta, 3 yemek kaşığı yoğurt, bir paket kabartma tozu karıştırılır. İç malzeme ile birlikte yoğrulur. Tepsiye yağlı kağıt serilir, ufak yuvarlaklar yaparak, aralıklı olarak tepsiye dizilir. Üzerine susam serpilir, 175 derecede 20, 25 dakika pişirilir. Üzeri kızarınca çıkarıp servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: