23 Eylül 2015 Çarşamba

Doğrama (bir Gaziantep yemeği)



Malzemeler:

250 gram kuşbaşı et
1 adet patlıcan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adet domates
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
1 limonun suyu
kuru nane
tuz

Yapılışı:

Etler yağda kavrulur, soğan kavrulup etlere etlenir. Salça ve su koyup kaynatılır.
haşlanmış nohut, doğranmış patlıcan, kabuğu soyulmuş doğranmış domates, biber, sarımsak eklenir, pişirilir. Ocağı kapatıp limon suyu eklenir. Servis yaparken üzerine kuru nane serpilir. (fotoğrafı pasta tabağında çektiğim için kuru bir yemek gibi görülüyor, aslında sulu bir yemek)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: