15 Ekim 2014 Çarşamba

Zeytinyağlı Pırasa



Gerekli malzemeler:

350 gram pırasa
1 orta boy domates
2 orta boy havuç
1 çay fincanı pirinç
Zeytinyağı
Şeker, tuz
Limon


Yapılışı:

Pırasalar iki uçtan kesilir, üç katı soyulur, doğranır, yıkanır, tencereye koyulur.
Havuçlar yıkanır, üst tabakası soyulur, doğranır, tencereye eklenir.
Bir domates yıkanır, kabuğu soyulur, rendelenir, tencereye eklenir. Bir kahve fincanı zeytinyağı, bir tatlı kaşığı şeker, bir çay kaşığı tuz eklenir. Son olarak malzeme içinde kalacak kadar su eklenir, pişirmeye alınır. Yemek pişmeye yakın pirinçler atılır. Pirinçler pişince ocaktan alınır, soğutulur. İsteğe bağlı olarak limon sıkılır, servise sunulur.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: