25 Mayıs 2014 Pazar
Vişneli İrmik Tatlısı
Gerekli malzemeler:
Bir paket burçak bisküvi
150 gram tereyağı
9 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vişneli jöle
Yapılışı:
Bisküviler un haline getirilir, erimiş 150 gram tereyağı ile yoğrulur. Bu hamur cam bir fırın kabının tabanına döşenir.
Süt tencereye koyulur, irmik, şeker, hindistan cevizi yavaşça karıştırılarak ağır ateşte pişirilir. Altı kapatılır vanilya ve bir kaşık yağ eklenir, yağ eriyinceye kadar karıştırılır. Bisküvi hamurunun üzerine dökülür.
Diğer yanda jöle hazırlanır. Dilerseniz irmikli karışım soğuyunca üzerine vişneleri sıralayın, sonra jöleyi dökün. Tatlı ılıyınca buzdolabında en az iki saat bekletilir, servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder