8 Mayıs 2014 Perşembe

Gnocchi, Bir İtalyan Yemeği



Uzun zamandır hayalini kurduğum İtalya gezisinden geleli iki haftayı geçti ama hala bir yanım orada yaşamaya devam ediyor. Hala İtalyanca şarkılar dinliyorum, oraya ait yemeklerin tadına bakıyorum. Dün bir İtalyan restaurantında değişik bir yemek yedim. Biraz zorla da olsa ana malzemeleri öğrendim ve bugün evde denedim. Özellikle sos tam orada yediğim gibi oldu, şimdi sizinle de paylaşıyorum.

Gerekli malzemeler:

2 orta boy patates
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz (ben az tuzlu yediğim için az ekledim, siz damak tadınıza göre artırabilirsiniz)
Aldığı kadar un

Sosu:

3 orta boy domates
Bir baş sarımsak (yaklaşık 7-8 diş)
Zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pesto sos

Yapılışı:

Patatesler yıkanır, haşlanır, soğumaya bırakılır. Ilıdığı zaman rendelenir, yumurta, tuz, aldığı kadar unla bir hamur yapılır. Şeritler halinde hazırlanır (çok kalın olmamalı). 2x1 cm boyutlarında kesilir, çatalla üzerlerine basılır, üzerine biraz un serpilir, buzdolabında bir saat dinlendirilir. Hamur dinlenirken sos hazırlanır.
Sarımsaklar soyulur, ince doğranır, zeytinyağında biraz çevrilir. Pesto sos eklenir biraz karıştırılır. Domatesler yıkanır rendelenir, tencereye eklenir. Biraz daha karıştırılır.Tuzu eklenir.
Hamur dolaptan çıkarılıp, kaynar suya teker teker atılır, haşlanır (çok hamur olmamalı).
Hamur parçaları servis tabağına alınır, üzerine bolca sos dökülür.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: