12 Ocak 2014 Pazar

Tavuklu Fajita


Malzemeler:

400 gram tavuk eti
2 kırmızı biber
2 yeşil biber
1 adet kuru soğan
200 gram mantar
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı soda
2 diş sarımsak
Soya sosu
Köri
Tuz, karabiber, kekik
Kırmızı biber
Sıvıyağ

Yapılışı:

Tavuk etleri yıkanır, yağ,süt,soda,sarımsak karışımında yarım saat bekletilir. Derin bir tavaya, biberler, soğan, mantar sıvıyağda çevrilir. Tavuk etleri jülyen doğranır, tavaya eklenir, kavrulur. Baharatlar eklenir biraz daha karıştırılır. Etler pişince soya sosu eklenir. Servis tabağına alınır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: