31 Ocak 2014 Cuma

Dört Farklı Sos


Hardallı Sos Malzemeler:

Yarım su bardağı sirke
1 su bardağı hardal
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
(fotoğrafta sarı renkte görülen sos)

Ranch Sos Malzemeler:

Yarım su bardağı mayonez
Yarım su bardağı yoğurt
1 adet doğranmış taze soğan
1 adet ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı nane
Biraz fesleğen
2 dal doğranmış dereotu
1 çay kaşığı tuz
Biraz karabiber
(fotoğrafta dereotuyla süslenmiş olan sos)

Salsa Verde Sos Malzemeleri:

1 limonun suyu
100 gram mayanoz
150 gram doğranmış dereotu
Fesleğen
Sarımsak
Sızma zeytinyağı
(fotoğrafta sağda üstte olan sos)
Balık ve bonfile et için kullanılır

Barbekü Sos Malzemeleri:

1 adet rende soğan
1 kahve fincanı elma sirkesi
10 diş ezilmiş sarımsak
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım limonun suyu
Pul biber
Tuz
Karabiber
Biber salçası
(fotoğrafta kırmızı olarak görülen sos,
Tavuk ve patates için kullanılır)

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: