27 Aralık 2013 Cuma

Yılbaşı Pastası



Gerekli Malzemeler:

Kek için:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı su
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı nişasta
Kabartma tozu
Vanilya
Islatmak için 1 su bardağı süt

İçi için:
400 gram kestane şekeri
1 su bardağı kırılmış fındık

Süsleme için:
100 gram beze
Hindistan cevizi
Fıstıklı bitter çikolata
Kakaolu pasta kreması
1 çay bardağı süt

Yapılışı:

Kek malzemesi iyice karıştırılır, yağlanmış kalıba dökülür, önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 45-50 dakika pişirilir, Soğuyunca enlemesine ikiye kesilir.
Birinci kat sütle ıslatılır. Kestane şekeri ve fındık karışımı sürülür, ikinci kat kek koyulur. Bu kat da sütle ıslatılır, bir saat buzdolabında bekletilir. Daha sonra pasta kreması tarife göre hazırlanır, pastanın kenarları ve üzeri kaplanır, yarım saat buzdolabında bekletilir, üzeri beze, çikolata parçaları, hindistan cevizi ile isteğe göre süslenir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: