26 Aralık 2013 Perşembe

Yılbaşı İçin Kurabiye


Gerekli Malzemeler:

125 gram tereyağı
1 yumurta
1 su bardağı pekmez
2,5 su bardağı esmer un
1 çay kaşığı karbonat


Yapılışı:

Tereyağı, yumurta ve pekmez karıştırılır.Un ve karbonat eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. Streç filme sararak buzdolabında bir saat dinlendirilir. Daha sonra merdaneyle açıp, kalıplarla şekil verilir. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir (yaklaşık 20 dakika). Soğuduktan sonra isteğe göre süslenir. Ben pudra şekeri, şeker hamuru, ev yapımı incir ve ayva marmelatı kullandım.
Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: