Gerekli malzemeler:
2 yemek kaşığı un
Yarım tavuk göğsü
1 çay bardağı erişte
1yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
5 bardak tavuk suyu
Yağ, tuz, karabiber, kırmızı biber
Yapılışı:
Tavuk eti haşlanır, ufak parçalara ayrılır. Un yağda kavrulur, tavuksuyu, tavuklar ve erişte eklenir, erişteler pişene kadar kaynatılır.
Terbiye için 1 bardak tavuk suyu, yumurta, yoğurt, sirke, karabiber, sarımsak çırpılır. Karıştırılarak çorbaya eklenir. Bir kaç dakika kaynatılır, servis tabağına alınır, üzerine kırmızı biberli yağ dökülür.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder