22 Ocak 2013 Salı

Kestaneli Mantar Çorbası


Bu çorba yılbaşı soframızda da vardı, yapımı oldukça kolay ve lezzetli. Kış için güzel bir seçenek olduğunu düşünüyorum.

Gerekli malzemeler:

200 gram kestane
2 su bardağı mantar
1 soğan
İki kaşık un
Bir kutu krema
4 su bardağı tavuk suyu
Karabiber, tuz

Yapılışı:

Soğan ince doğranıp, unla birlikte biraz yağda kavrulur. Temizlenip ufak doğranmış mantarlar eklenir, biraz daha kavrulur. Közlenmiş kestaneler parçalanarak eklenir. Krema, tavuk suyu, karabiber, tuz eklenerek pişirilir. En son olarak blenderdan geçirilip, servis yapılır. Dilerseniz üzerine kırmızı biberli yağ gezdirebilirsiniz, ben bu çorbayı sade olarak daha çok seviyorum.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: