2 Haziran 2014 Pazartesi

Sebzeli İrmik Salatası (Hint Mutfağından)


Gerekli Malzemeler:

1 su bardağı irmik
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı yerfıstığı
Yarım demet maydanoz

Sos için:

Bir buçuk limonun suyu
Bir tutam zencefil tozu
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı köri
1 çay bardağı sıvıyağ

Süslemek için dil peyniri
İsteğe göre biraz tuz

Yapılışı:

Tüm sos malzemesi karıştırılır, irmik eklenir, karıştırılır, üzeri kapatılır, bir saat dinlenmeye bırakılır.
Yeşil mercimek haşlanır, soğumaya bırakılır. Bir tencereye biraz yağ koyulur, havuç rendesi, doğranmış soğan, biberler yağda biraz kavrulur. Dinlenmiş irmiğe karıştırılır.
Mercimekler, doğranmış maydanoz eklenir, karıştırılır. İsteğinize göre biraz da tuz ekleyebilirsiniz. Karışım servis tabağına alınır,  yer fıstığı, maydanoz ve dil peyniri ile süslenir. Bu salatayı ister ayranla yemek saatinde ya da çay ile çay saatinde tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: