9 Ocak 2013 Çarşamba

Vişne Soslu Su Muhallebisi



İlk tarif tercihimi bir tatlıdan yana kullandım, tatlı başlayıp tatlı gitmesi dileğiyle.

Tarif bir yaz tatili sırasında tanıştığım, Osmanlı Yemekleri tahsili yapmış bir dostuma ait. Vişne Soslu Su Muhallebisi için şu malzemelere ihtiyacımız var:
  • 4 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı un
  • Pudra şekeri
  • Vişne

Yapılışı: Süt, su, nişasta ve un pişirilir. Bir tepsiye döküp buzdolabında soğutulur. Sonra istenilen şekilde kesip, pudra şekeri dökülür. En son vişneler ve sosuyla süslenir. Bir de öneri: Evde yapılmış bir vişne reçelini biraz sulandırıp sos olarak da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: